Info

Kan det være farligt?

Mange spørger mig, om det ikke kan være farligt eller upassende at eksperimentere med den slags. Nogle har kun hørt om ud-af-kroppen oplevelser i forbindelse med traumer eller nær-død oplevelser og tolker dem som hallucinationer i et sind ude af balance. Det kan derfor være svært at forestille sig, at disse bevidsthedsrejser kan være en kilde til dyb indsigt og viden og foregå harmonisk og velovervejet, hvis man ikke selv har oplevet dem.

 

Nogle er bange for, at de ikke kan vende tilbage til kroppen igen, at kroppen kan blive besat af et andet væsen, mens de er 'ude' eller at der er farlige væsner 'derude'. Andre mener, at psykisk sårbare skal holde sig fra at eksperimentere med den slags. Der er dog ikke noget, der tyder på, at det er farligt.

 

På den anden side "byder det astrale miljø ikke kun på lyserøde skyer og slikkepinde" for at citere Nick Newport (lucidology.com). Men det fraholder mig nu ikke fra at udforske den verden.

 

 

Mere information

Der findes meget lidt information om emnerne på dansk. Jeg har selv haft stor glæde af nedenstående engelsksprogede kilder:

Robert Monroe

Journeys Out of the Body (1971)

Far Journeys (1985) - findes på dansk med titlen "Fjerne Mål"

Ultimate Journey (1994)

Web: http://www.monroeinstitute.org

William Buhlmann

Adventures Beyond The Body (1996)

The Secret of the Soul (2001)

Web: http://www.astralinfo.org

Jurgen Ziewe

Multidimensional Man (2008)

Vistas of Infinity (2015)

The Ten Minute Moment (2013)

Web: http://www.multidimensionalman.com

 

Robert Waggoner

Lucid Dreaming: Gateway to the Inner Self (2008)

Web: http://www.lucidadvice.com

 

Jeg vil også henvise til:

Psiber Dreaming Conference - en årligt tilbagevendende, virtuel konference om Psi-aspekter ved drømme, organiseret af The International Association for the Study of Dreams (IASD):

Web: http://iasdconferences.org/psi2017/

 

En hjemmeside for lucide drømmere:

Web: http://www.ld4all.com/

 

Nick Newport's ud-af-kroppen materiale på:

Web: http://lucidology.com/